دوشنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۳۹۶
مطالب آموزش
آزمایشگاه
سوالات امتحانی
Print Friendly

مواد و وسایل لازم

یک لیوا ن تمیز
جوش شیرین
سرکه
قهوه ساییده

(دانه های قهوه که هنگام درست کردن قهوه بر روی صافی می ماند).

روش آزمایش
سه چهارم لیوان را آب کنید .
یک قاشق سوپخوری جوش شیرین در آب ریخته هم بزنید.
دو قاشق سوپخوری سرکه را در آب بریزید و هم نزنید.بلافاصله یک قاشق چای خوری قهوه ساییده شده در آب بریزید و هم نزنید.

 

مشاهده می شود که هر دانه قهوه به شکل دانه های بلوری در آب شناور می شود.

نتایج آزمایش
در اثر واکنش بین سرکه و جوش شیرین گاز کربنیک حاصل می شود.
دانه های قهوه به حبابهای گاز کربنیک می چسبند .این حبابها مانند بالن کوچکی عمل می کنند که دانه ها را شناور می کنند و به سطح آب می آورند.
حبا بهای گاز در اثر برخورد با سطح آب شکسته می شوند و دانه ها به ته آب سقوط می کنند. ممکن است بعضی از دانه ها در نیمه راه سقوط به حبابهای دیگری بچسبند و به سطح آب بیایند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

آموزش ویژه علوم




دانلود کتاب های علوم


















طرح درس سالانه






دانلود راهنمای معلم



عضویت خبرنامه