جمعه, ۴ خرداد , ۱۳۹۷
مطالب آموزش
آزمایشگاه
سوالات امتحانی
Print Friendly, PDF & Email
m1

ریشه اولین بخشی است که از دانه خارج می شود و وظایف مهمی در گیاه را برعهده دارد.

ریشه های نا به جا : ریشه هایی که از رشد دانه به وجود می آیند ریشه های معمولی هستند ، اما ریشه هایی که رشد بخشی به جز دانه تشکیل می شوند ، ریشه های نا به جا می گویند.

ریشه های نابجا برای افزایش جذب آب و مواد غذایی محلول به کار می آیند.

وظایف ریشه

۱٫ محکم نگه داشتن گیاه در خاک

۲٫ جذب آب و املاح از خاک توسط تارهای کشنده

در نزدیکی ریشه تارهای بسیار کوچک و ظریفی وجود دارد که تارکشنده نام دارد.

ریشه گیاه به کمک تارهای کشنده آب و مواد معدنی را جذب می کند.

۳٫ در برخی از گیاهان ، ریشه محل ذخیره مواد است . مثل چغندر ، هویج و ترب

 

انواع ریشه(از نظر شکل ظاهری)

۱٫ ریشه های افشان

در سطح خاک پخش می شوند و بین ریشه اصلی و ریشه های فرعی تفاوتی وجود ندارد.

مثل گیاهان تک لپه ای (برنج ، گندم و ذرت )

۲٫ ریشه های راست

این ریشه ها به اعماق فرو می روند و ریشه اصلی ضخیم تر از ریشه های فرعی است.

مثل گیاهان دو لپه ای (نخود و لوبیا )

آشنایی با برخی از ریشه ها

 ریشه های هوایی :

ریشه های هوایی از منابعی که در بالای سطح زمین در دسترس اند، آب جذب می کنند. چنین ریشه هایی نظیرشان در ثعلب به خوبی دیده می شود.

ریشه های آبی :

این ریشه ها بنا به زیستگاهی که دارند در آب قرار دارند.

ریشه های غده ای :

ریشه ای غده ای مانند ریشه های هویج،، تربچه و چغندر به خاطر اندوختن مواد غذایی  حجیم شده اند.

ریشه های مکنده :

در نوعی گیاه نهان دانه انگل به نام گل جالیز، ریشه تبدیل به اندام مکنده ای شده و به درون ریشه میزبان فرو می رود. این گیاه ،انگلِ ریشه گیاهانی مانند خیار، کدو و گوجه فرنگی است.

ریشه های خوراکی :

بعضی از ریشه ها را می توان به عنوان ماده غذایی به مصرف رسانید به طور مثال :

ترب ، تربچه ، هویج ، زردچوبه ، سنبل الطیب و شیرین بیان

نکته : سنبل الطیب و شیرین بیان خاصیت دارویی نیز دارند.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا مجددا بارگزاری نمایید.

اعتماد به خدا بهای هر چیز گرانبها است و نردبانی به سوی هر بلندایی است.
آموزش ویژه علوم




دانلود کتاب های علوم


















طرح درس سالانه






دانلود راهنمای معلم



عضویت خبرنامه