دوشنبه, ۷ فروردین , ۱۳۹۶
مطالب آموزش
آزمایشگاه
سوالات امتحانی
Print Friendly

منیزیم برای سلامت رگ‌های خونی و دستگاه قلب و عروق مفید است

“منیزیم از ریزمغذی‌هایی است که به جذب کلسیم کمک کرده و یکی از ضروری‌ترین املاح می‌باشد که باید بطور روزانه در رژیم غذایی گنجانده شود. این عنصر نقش حیاتی در حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان دارد…”

منیزیم معدنی برای قلب، عضله و کلیه است که قسمتی از دندان و استخوان شما را می سازد. مهمتر از همه، این ماده آنزیم ها را فعال می کند، به شما انرژی می دهد و به کارکرد بهتر بدن کمک می کند…

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این ماده همچنین استرس، افسردگی و بیخوابی را کاهش می دهد. ویتامین “ب-۶″ به جذب منیزیوم مورد نیاز کمک می کند و با منیزیوم در بسیاری از کارها همکاری می کند.

بیماریهای معده و روده، دیابت. التهاب پانکراس، عملکرد بد کلیه و داروهای دیورتیک (ادرار آور) می تواند باعث کمبود طولانی مدت منیزیم شود. اگر مبتلا به یکی از بیماریهای ذکر شده هستید برای منیزیم مورد نیاز مصرفی تان، با پزشک معالج مشورت کنید.

منابع غذایی منیزم :

منیزیوم در بسیاری از غذاها به مقدار فراوان یافت می شود و با برنامه غذایی معمولی، در صورت انتخاب درست غذاهای مصرفی، می توان مقدار کافی آن را تأمین کرد . منابع غذایی خوب منیزیوم عبارت است از: دانه ها، مغزها، آجیل ، سبزیجات برگی شکل مثل کلم و اسفناج و … ، غلات سبوسدار، حبوبات مثل لوبیا و سویا، … . تصفیه کردن غلاتی مانند آرد گندم و برنج و فرایند غذاها (مانند شکر) سبب از بین رفتن املاح از جمله منیزیوم می شود.

منیزیم در کجای بدن قرار دارد ؟
یکی از املاح مورد نیاز برای هر سلول از بدن شما منیزیوم است. بدن انسان بزرگسال حاوی ۲۰ تا ۲۸ گرم منیزیوم است که ۶۰% از آن در استخوان و ۲۶% در عضله و ماهیچه ها و بقیه در بافتهای نرم و مایعات بدن وجود دارد. نیمی از ذخایر منیزیوم بدن شما درون سلولهای بافتها و اندامهای بدن و نیمی از آن به صورت ترکیب با کلسیم و فسفر در استخوان وجود دارد. تنها ۱% از منیزیوم بدن شما در خون یافت می شود . بدن شما برای حفظ میزان ثابت منیزیوم خون خیلی سخت فعالیت می کند .
بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن برای فعالیت خود به منیزیوم نیاز دارند؛ زیرا منیزیوم سبب حفظ فعالیت طبیعی ماهیچه و عصب و ضربان منظم قلب و استحکام استخوانها می شود. همچنین، منیزیوم در سوخت و ساز انرژی و ساخت پروتئین نقش دارد .

مواد غذایی سرشار از منیزیوم
برای تامین مقدار منیزیوم مورد نیاز بدن،باید مصرف این عنصر روزانه و به طور منظم در برنامه غذایی گنجانده شود.بسیاری از گیاهان حاوی این ماده حیاتی هستند که از بین آنها بادام،فندق و کاکائو نمونه هایی بسیار عالی هستند.غلاتی که به طور کامل تصفیه نشده باشند و سبزیجات و میوه های خشک نیز دارای مقادیر بالایی از این عنصر هستند. برخی از آب معدنی ها را نیز نباید فراموش کرد.در واقع هر روز باید یک بشقاب حبوبات، معادل نصف نان باگت و ۴ تا ۵ میوه و سبزی میل شود.مصرف یک سهم سبزیجات خشک یک تا دو بار در هفته و گاه یک تکه شکلات می تواند خیال شما را از تامین کامل منیزیوم مورد نیاز، راحت کند.منیزیوم موجود در آب نیز می تواند مکمل خوبی برای دریافت های روزانه باشد.
مقدار منیزیوم برحسب میلی گرم در چند نوع غذا:
* دو تکه نان سبوس دار (۴۰ گرم): ۳۲
* یک سهم برنج کامل (۱۲۵ گرم): ۵۴
* یک سهم حبوبات (۲۰۰ گرم): ۶۴
* یک بشقاب اسفناج (۲۰۰ گرم): ۹۲
* یک عدد موز: ۴۵
* ۵ تا ۶ عدد آلو (۵۰ گرم): ۲۰
* ۳۰ تا ۴۰ گرم بادام: ۹۰
* یک تکه شکلات تیره (۳۰ گرم):
لزومی ندارد برای تامین نیاز بدن به منیزیوم،متوسل به مکمل های غذایی شوید،بلکه با رعایت تغذیه متعادل و متنوع می توانید به راحتی نیاز بدن به این عنصر حیاتی را برطرف کنید. سبزیجات، غلات خالص و آب را فراموش نکنید!
نقش منیزیوم در بیماریهای رایج :
منیزیوم و فشار خون : منیزیوم در تنظیم فشار خون نقش مهمی ایفا می کند. برنامه های غذایی حاوی مقدار زیادی سبزی و میوه منیزیوم و پتاسیم را در حد کافی تأمین می کند و سبب کاهش فشار خون بالا می شود . دریافت زیاد منیزیوم و پتاسیم و کلسیم و دریافت کم چربی و سدیم در برنامه های غذایی در کاهش فشار خون بالا تأثیر زیادی دارد. بنابر این، توصیه می کنیم که با دریافت کافی منابع حاوی منیزیوم از وقوع فشار خون بالا پیشگیری و آن را تنظیم کنید.
منیزیوم و بیماریهای قلبی- عروقی :
دریافت کم منیزیوم سبب اختلال در ضربان قلب و بروز حملات و سکته های قلبی می شود.
منیزیوم و استئوپرز: ممکن است کمبود منیزیوم عاملی خطرزا در ایجاد استئوپرز (پوکی استخوان) باشد . کمبود منیزیوم سوخت و ساز کلسیم و هورمون تنظیم کننده کلسیم را در بدن تغییر می دهد .
منیزیوم و دیابت: وجود منیزیوم برای سوخت و ساز کربوهیدرات (قند) لازم است و ممکن است سبب آزاد سازی و فعال شدن انسولین (هورمون تنظیم کننده قند خون ) شود .
افزایش مقدار گلوکز (قند ) خون در بیماران دیابتی سبب کاهش منیزیوم خون و کمبود آن در ادرار می شود .
در بیماریهای دیگری مثل سردردهای میگرنی نیز مکمل دهی منیزیوم ممکن است سبب کاهش سردرد شود.
کمبود منیزیوم:
کمبود شدید منیزیوم نادر است، ولی علایم بالینی آن با لرزش، انقباض (اسپاسم) عضله، تغییرات شخصیتی، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، مشخص می شود. تتانی، پرش عضله، حرکات غیر ارادی، تشنج، کـما، … نیز در افراد دچار کمبود شدید منیزیوم گزارش شده است. کمبود حاد منیزیوم در بیماران کلیوی، کسانی که با دیورتیک ها درمان می شوند، افراد مبتلا به سوء جذب، پرکاری تیروئید، التهاب لوزالمعده ، کواشیورکور، دیابت، اختلالات غده پاراتیروئید، تنش بعد از جراحی، راشیتیسم مقاوم به ویتامین «دی»، ایجاد می شود.
مسمومیت:
افزایش دریافت منیزیوم مانع از آهکی شدن استخوان می شود، ولی احتمال دریافت آن از منابع غذایی و مکملها خیلی کم است. تنها مورد مسمومیت در کارگران کارخانه ذوب فلزات مشاهده شده است که غبار منیزیوم را به مقدار زیاد از راه تنفس یا راه دهان دریافت می کنند.
موارد استفاده
مصرف کافی منیزیم می تواند در موارد زیر به شما کمک کند
جلوگیری از سخت شدن شریان ها (تصلب شرایی)
جلوگیری از حمله و سکته قلبی
کاهش فشار خون
کاهش سطح کلسترول و تری کلیسرید خون
تصحیح بی نظمی های ضربان قلب
توقف حمله حاد آسم
کاهش میزان نیاز به انسولین در صورت دیابتی بودن
جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه
درمان بیماری کرون
درمان سر و صدای ناشی از کاهش شنوایی
بهبود بینایی در صورت داشتن گلوکوما
کاهش گرفتگی عضله، تحریک پذیری، خستگی، افسردگی و احتباس مایع مرتبط باقاعدگی
جلوگیری از عوارض جدی حاملگی نظیر پره اکلامپسی و اکلامپسی
نگهداری و تجدید سطح انرژی طبیعی بدن
بهبود وضعیت خواب
کاهش اضطراب و افسردگی
کاهش عوارض و اثرات استرس
اشکال دیگر
منیزیم به اشکال مختلف در دسترس است. بهترین فرم آن به صورت “قابل حل” عرضه میشود، که بدن راحتتر منیزیم این ترکیب را جذب می کند.
این ترکیبات قابل حل به صورت کپسول ژلاتینی است. مکمل های توصیه شده منیزیم شامل سیترات منیزیم، گلوکونات منیزیم و لاکتات منیزیم است.
دیگر منابع هم خانواده منیزیم شامل شیر منیزیم (هیدروکید منیزیم) که اغلب به عنوان یک ملین یا آنتی اسید استفاده میشود، نمکهای “ایپوم” (سولفات منیزیم) که به عنوان یک ملین یا تقویت کننده استفاده می شود و یا به وان حمام اضافه میشود. بعضی از اشکال منیزیم از طریق پوست قابل جذب است.منیزیم در دانه‌ها، مغزها، آجیل، سبزیجات برگی شکل مثل کلم، اسفناج و …، غلات سبوس دار و حبوبات مثل لوبیا و سویا موجود است …
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، منیزیم از ریزمغذی‌هایی است که به جذب کلسیم کمک کرده و یکی از ضروری‌ترین املاح می‌باشد که باید بطور روزانه در رژیم غذایی گنجانده شود. این عنصر نقش حیاتی در حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان دارد.
مهم‌تر از همه، این عنصر آنزیم‌ها را فعال می‌کند، به بدن انرژی می‌دهد و به کارکردن بهتر بدن کمک می‌کند. منیزیم در بدن موجب تسکین اعصاب می‌شود و برای سلامت قلب، عضله و کلیه مهم و مفید است. منیزیم برای آرام نگه‌داشتن گردش خون در بدن، کمک به مقابله با استرس، حفظ سلامت و بهداشت روانی در برابر افسردگی و تغییرات احساسی مؤثر است. منیزیم همچنین موجب خواب بهتر شده و بی‌خوابی را کاهش می‌دهد.
محققان ۷ پژوهش و ۲۴۱۳۷۸ بیمار را مورد بررسی قرار دادند و به این ترتیب مشاهده کردند برای هر ۱۰۰ میلی گرم منیزیم بیشتری که مصرف می‌شود خطر سکته‌ی مغزی به میزان ۸ درصد کاهش می‌یابد.
البته باید بگوییم که این کاهش ۸ درصدی تنها شامل سکته‌ی ایسکمیک می‌باشد که به دلیل انسداد یک رگ خونی رخ می‌دهد و عامل بخش بزرگی از سکته‌ها محسوب می‌شود.
منیزیم در تمام طول روده کوچک جذب می‌شود. ویتامین D جذب آن را افزایش می‌دهد. محل ذخیره آن در استخوان‌ها است. دفع منیزیم از کلیه‌ها صورت می‌گیرد. فقر منیزیم یکی از دلایل شیوع اختلالات عصبی، خستگی‌های مزمن، کمردرد، حملات می‌گرنی، ضعف عضلانی، کاهش اشت‌ها، حالت تهوع و بی‌خوابی و ریتم نامنظم ضربان قلب به شمار می‌رود.
با وجود اهمیت حیاتی که منیزیم برای بدن دارد، ولی گاهی اوقات نقش آن در سلامت بدن مورد بی‌توجهی و غفلت قرارمی گیرد. زیرا بیش از ۸۰ درصد از مردم آمریکا با کمبود این ریزمغذی اصلی مواجه هستند که این کمبود می‌تواند به اختلال در سلامتی یا حتی بیماری‌های جدی منتهی شود.
منابع غذایی خوب منیزیم عبارتند از: دانه‌ها، مغزها، آجیل، سبزیجات برگی شکل مثل کلم، اسفناج و …، غلات سبوس دار و حبوبات مثل لوبیا و سویا و …
دکتر یجینگ سونگ از گروه پزشکی دانشگاه هاروارد خاطر نشان می‌کند دانشمندان به طور جدی نقش منیزیم را در کاهش بیماری‌های قلب عروقی در هشتاد سال گذشته مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که مصرف مواد غذایی سرشار از منیزیم و یا مکمل آن (در صورت نیاز) می‌تواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد.
منیزیم در بسیاری از غذاها به مقدار فراوان یافت می‌شود و با یک رژیم غذایی معمولی، در صورت انتخاب درست غذاهای مصرفی، می‌توان مقدار کافی آن را تأمین کرد. منابع غذایی خوب منیزیم عبارتند از: دانه‌ها، مغزها، آجیل، سبزیجات برگی شکل مثل کلم، اسفناج و …، غلات سبوس دار و حبوبات مثل لوبیا و سویا و …
منیزیم در بسیاری از غذا‌ها به مقدار فراوان یافت می‌شود و با یک رژیم غذایی در صورت انتخاب درست غذاهای مصرفی می‌توان مقدار کافی آن را تامین کرد. توفو (پنیر سویا)، آجیل (بادام، بادام زمینی، پسته، گردوی سیاه و …)، غلات، گندم، آرد سویا، ملاس و… منابع خوب منیزیم می‌باشند.
این ریزمغذی در موادغذایی مانند سبزیجات برگ تیره مانند اسفناج، کلم براکلی، نعنا و علاوه بر آن، در خیار، لوبیا سبز، گوجه‌فرنگی، چغندر و برگ چغندر، بلوط، سیب زمینی با پوست و سیب زمینی شیرین، دانه‌های گیاه کتان، کنجد، تخمه آفتابگردان، تخمه کدوحلوایی، تخم رازیانه، تخم زیره، تخم ترخون، تخم مرزنجوش و تخم خشخاش و در لبنیات مانند شیر و ماست و نیز در آرد جو، آرد گندم و بلغورگندم، حبوبات، جودوسر، موز و ماهی یافت می‌شود.
همچنین می‌توان منیزیم را از بعضی گیاهان و جلبک‌ها مانند جلبک آگار، گشنیز، مرزه، شوید، ریحان، گیاه خردل، خردل خشک و نیز پودر کاکائو بدست آورد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

آموزش ویژه علوم




دانلود کتاب های علوم


















طرح درس سالانه






دانلود راهنمای معلم



عضویت خبرنامه