پنج شنبه, ۲۷ مهر , ۱۳۹۶
مطالب آموزش
آزمایشگاه
سوالات امتحانی
Print Friendly, PDF & Email

۱) چگونه می توان یک تخم مرغ تازه و کهنه را از یکدیگر تشخیص داد؟
اگر یک تخم مرغ تازه را در ظرف آبی وارد کنیم در میان آب غرق می گردد در حالیکه یک تخم مرغ کهنه بر سطح آب شناور می ماند.

۲) دلیل شناور ماندن تخم مرغ کهنه بر سطح آب چیست؟
دلیل این شناوری رشد کیسه هوایی تخم مرغ در اثر گذشت زمان و تبخیر آب تخم مرغ از آن است.

۳) چرا گاهی اوقات تخم مرغ به سختی پوست کنده می شود؟
این خود دلیلی بر تازگی تخم مرغ است، اگر این تخم مرغ ها را به مدت یک هفته تا۱۰ روز در انبار نگهداری نمایند بعد از پختن معمولا راحت تر پوست کنده می شوند.

۴) چرا بعضی از تخم مرغ ها دارای یک حلقه سبزرنگ به دور زرده خود می باشند؟
علت تشکیل این حلقه ترکیب آهن و گوگرد موجود در تخم مرغ می باشد.

۵) آیا تخم مرغ های دارای این حلقه های سبزرنگ را می توان مصرف نمود؟
بلی، زیرا این حلقه ها دلیلی بر امر خرابی تخم مرغ نیست و اثری بر ارزش غذایی آن ندارد.

۶) کدام کشور بیشترین مصرف سرانه تخم مرغ را دارد؟
ژاپن

۷) رشته های نخی شکل سفید رنگ موجود در سفیده تخم مرغ چه نامیده می شود؟
شالاز

۸) ساختار شالاز از چه ماده ای تشکیل شده است؟
پروتئین

۹) وظیفه رشته شالاز در تخم مرغ چیست؟
نگهداری زرده در مرکز سفیده تخم مرغ است.

۱۰) چرا گاهی سفیده تخم مرغ کدررنگ است؟
کدر بودن سفیده تخم مرغ به دلیل وجود دی اکسیدکربن موجود در تخم مرغ است.

۱۱) آیا این امر (کدری سفیده تخم مرغ) دلیل بر تازگی آن است؟
بلی، دلیل این امر دی اکسیدکربن موجود در تخم مرغ بوده که فرصت خروج از پوسته را نیافته است.

۱۲) کریستال زرد یا سبزرنگ موجود در سفیده تخم مرغ بیانگر چیست؟
حضور بلورهای زرد یا سبزرنگ در سفیده خام به دلیل وجود ریبوفلاوین تخم مرغ است.

۱۳) آیا خوردن تخم مرغ خام صحیح است؟
خطر مسمومیت غذایی تخم مرغ های خام و ناپخته بالاست و بهتر است که غذاهای حاوی تخم مرغ خام مصرف نشوند.

۱۴) چرا باید تخم مرغ ها را در بسته های مخصوص خودشان نگهداری نمود؟
سطح پوسته تخم مرغ حاوی روزنه های بسیار است و اگر تخم مرغ را در بسته های مخصوص خودشان نگهداری ننماییم، از این طریق تخم مرغ بو و طعم غذاهای درون یخچال را جذب می نماید.

۱۵) بهترین راه ذخیره تخم مرغ ها چیست؟
بهترین راه ذخیره تخم مرغ ها اینست که در بسته های مخصوص خود و در یخچال نگهداری شوند.

۱۶) برای چه مدت می توان تخم مرغ ها را نگهداری نمود؟
تخم مرغ های تازه را می توان در بسته بندی های مخصوص خودشان و در دمای یخچالی ۴تا۵ هفته پس از تولید نگهداری کرد.

۱۷) جهت کاهش کیفیت تخم مرغ ها چه باید کرد؟
به محض خرید، تخم مرغ ها را از یخچال فروشگاه ها آنها را به یخچال منازل منتقل کرد.

۱۸) چرا باید تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری کرد؟
تخم مرغ ها نیز مانند سایر مواد غذایی فسادپذیر بوده و دارای تاریخ مصرف است. اگر تخم مرغ را در فضای باز نگهداری نماییم این امر فساد تخم مرغ را تسریع می بخشد.

۱۹) رنگ پوسته تخم مرغ به چه عواملی بستگی دارد؟
این امر به نژاد مرغ های تخمگذار مربوط است.

۲۰) آیا رنگ پوسته تخم مرغ اثری در ارزش غذایی آن دارد؟
خیر، رنگ پوسته وابسته به نژاد بوده و هیچ اثری بر ارزش غذایی آن، کیفیت، طعم و نوع پخت آن ندارد.

۲۱) آیا بین لاله گوش مرغ های تخمگذار و رنگ تخم مرغ های آنها ارتباطی وجود دارد؟
بلی، مرغ های با لاله گوش سفید تخم مرغ سفید و مرغ های با لاله گوش قرمز تخم مرغ های قهوه ای تولید می نمایند.

۲۲) علت ایجاد لکه های خونی در تخم مرغ چیست؟
گاهی اوقات لکه های خونی کوچک در زرده تخم مرغ دیده می شود، این لکه ها دلیل بر نطفه دار بودن تخم مرغ نیست، بلکه به علت پارگی عروق خونی بر روی زرده در طی شکل گیری تخم مرغ بوجود می آیند.

۲۳) آیا از تخم مرغ های دارای لکه خونی می توان استفاده نمود؟
بلی، می توان با نوک چاقو آن لکه ها را برداشت و از تخم مرغ ها استفاده نمود.

۲۴) درجه بندی یک تخم مرغ بر چه اساسی تعیین می گردد؟
تخم مرغ ها را بر مبنای کیفیت پوسته، کیفیت داخلی و اندازه کیسه هوایی آنها درجه بندی می کنند.

۲۵) نگهداری تخم مرغ به مدت ۱ روز در دمای اتاق معادل چند روز نگهداری آن در یخچال است؟
معادل با نگهداری آن به مدت یک هفته در یخچال است.

۲۶) بهترین محل نگهداری تخم مرغ ها در یخچال کجاست؟
تخم مرغ را باید در طبقات یخچال و در بسته های مخصوص خودشان نگهداری نمود.

۲۷) چرا درب یخچال محل مناسبی جهت نگهداری تخم مرغ نیست؟
چون دارای نوسانات دمایی زیادی است.

۲۸) مصرف سرانه تخم مرغ در ایران چقدر است؟
۸۴/۵ کیلوگرم در سال.

۲۹) پنج گروه عمده غذایی کدامند؟
نان ها، سبزی ها، میوه ها، گوشت، ماکیان، تخم مرغ، ماهی و حبوبات، شیر و لبنیات.

۳۰) آیا می توان تخم مرغ را بعنوان یک رژیم غذایی سالم مصرف نمود؟
تخم مرغ در گروه گوشت و ماکیان قرار دارد و می توان آن را بطور متناوب به جای گوشت قرمز، ماهی و مرغ استفاده نمود.

۳۱) تخم مرغ حاوی چه مواد غذایی است؟
پروتئین، کلسیم، فسفر، انواع ویتامین ها و مواد معدنی، چربی ها.

۳۲) چه عواملی در افزایش میزان سطح کلسترول خون موثرند؟
چربی های اشباع در مقایسه با کلسترول رژیم غذایی بر افزایش میزان سطح کلسترول خون موثرتر هستند.

۳۳) کلسترول چیست؟
کلسترول از نظر ساختار شیمیایی نوعی موم محسوب می شود.

۳۴) نقش کلسترول چیست؟
کلسترول در ساختمان سلول ها و هورمون ها بدن نقش بسزایی را ایفا می نماید.

۳۵) کلسترول توسط کدام عضو بدن تولید می گردد؟
کبد

۳۶) انواع کلسترول کدامند؟
کلسترول غذایی و کلسترول خون.

۳۷) کلسترول غذایی چیست؟
کلسترولی است که از طریق غذا وارد بدن می شود.

۳۸) کلسترول خون چیست؟
کلسترولی است که در عروق خونی جریان دارد.

۳۹) آیا همه منابع غنی از پروتئین گرانقیمت هستند؟
خیر، زیرا تخم مرغ یک منبع غنی از پروتئین با قیمت مناسب است که محققین از آن به عنوان یک معیار استاندارد جهت اندازه گیری پروتئین سایر مواد غذایی بهره می برند.

۴۰) هر مرغ بطور متوسط سالانه چه تعداد تخم مرغ می گذارد؟
در حدود ۳۰۰ عدد.

۴۱) چه میزان چربی در تخم مرغ موجود است؟
۵/۴ گرم چربی.

۴۲) چه میزان از چربی موجود در تخم مرغ اشباع است؟
۵/۱ گرم.

۴۳) چه میزان از چربی موجود در تخم مرغ غیراشباع است؟
۸/۲ گرم.

۴۴) میزان بالای کلسترول خون باعث چه رخدادهایی می گردد؟
اگر میزان کلسترول خون بالا باشد، سبب می گردد که سرخرگ ها مسدود گردند و این امر باعث کندشدن حرکت خون در رگ ها گردیده و ممکن است آن را بطور کلی مسدود نماید و باعث حمله قلبی گردد.

۴۵) چگونه می توان میزان کلسترول خون و خطرات حمله قلبی را کاهش داد؟
با عدم مصرف چربی های اشباع، افزایش تمرینات بدنی، داشتن وزن متناسب با قد و عدم مصرف سیگار می توان سطح کلسترول خون را کاهش داد.

۴۶) مسمومیت غذایی چیست؟
تمامی مواد مغذی قابلیت انتقال میکرو ارگانیزم ها و توکسین ها را دارند که اگر بر اثر فرآوری مناسب از بین نروند، نتیجه آن مسمومیت غذایی است.

۴۷) چگونه می توان خطر مسمومیت غذایی توسط تخم مرغ را کاهش داد؟
پوسته یک تخم مرغ معمولا حاوی انواع میکروارگانیزم هاست که با ضدعفونی نمودن، شستن و پاک کردن پوسته یک تخم مرغ می توان خطر مسمومیت توسط میکروارگانیزمها را کاهش داد.

۴۸) برای کاهش احتمال خطر مسمومیت به هنگام طبخ غذا با تخم مرغ چه باید کرد؟
از تخم مرغ های آلوده، ترک دار، شکسته و… نباید استفاده نمود و از روش های اصولی چون شستن دست ها، ضدعفونی کردن وسایل و ظرف های آشپزخانه و… بهره برد.

۴۹) باکتری ها علاوه بر غذا به چه عوامل دیگری نیازمندند؟
رطوبت، دما و زمان.

۵۰) جهت از بین بردن خطر وجود باکتری ها در تخم مرغ از چه روش هایی می توان بهره برد؟
سرد کردن و پختن.

۵۱) معروف ترین باکتری موجود در تخم مرغ چه نام دارد؟
سالمونلا انتریدیس.

۵۲) کدام مواد موجود در تخم مرغ به مصارف دارویی و شیمیایی می رسند؟
لیزوزیم و فسفوتین.

۵۳) جهت مصرف مجدد غذاهای حاوی تخم مرغ آن را باید تا چه دمایی حرارت داد؟
۷۰درجه سانتیگراد.

۵۴) باقی مانده غذاهای حاوی تخم مرغ را باید در چه دماهایی نگهداری نمود؟
در مکانی با دمای بیش از ۶۰درجه سانتیگراد و یا در مکانی با دمای کمتر از ۱۰درجه سانتیگراد.

۵۵) برای تهیه تخم مرغ پخته آن را باید تا چه مدت حرارت داد؟
۷تا۹ دقیقه.

۵۶) برای طبخ غذاهای حاوی تخم مرغ تا چه دمایی باید آنها را حرارت داد؟
تا بیش از ۷۰درجه سانتیگراد.

۵۷) رنگ زرده تخم مرغ به چه عواملی بستگی دارد؟
جیره غذایی مرغ های تخمگذار.

۵۸) جهت نگهداری تخم مرغ در بسته های مخصوص شان، باید آنها را چگونه در بسته ها جای داد؟
قسمت پهن تخم مرغ باید رو به بالا باشد.

۵۹) آیا می توان تخم مرغ را در فریزر نگهداری نمود؟
خیر.

۶۰) تخم مرغ پخته را تا چه مدت می توان در یخچال نگهداری نمود؟
تا ۱ هفته.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

اعتماد به خدا بهای هر چیز گرانبها است و نردبانی به سوی هر بلندایی است.
آموزش ویژه علوم




دانلود کتاب های علوم


















طرح درس سالانه






دانلود راهنمای معلم



عضویت خبرنامه