طرز تهیه صابون در منزل

تاریخچه

به احتمال زیاد صابون را اولین بار مصریان در دره‌ی نیل ساختند. در حدود ۶۰۰ سال پیش از میلاد ملوانان فنیقی فن صابون سازی را به سواحل مدیترانه بردند. در قرن اول میلادی بهترین صابون از چربی بز و خاکسترهای بدست آمده از سوزاندن چوب درخت آلش به دست می‌آمد.تا پایان قرن هجدهم صابون را از چربی حیوانی و خاکستر چوب تهیه می‌کردند.در همان موقع معلوم شد که می‌توان به جای خاکستر چوب از سود سوزآور که قلیای حاصل از نمک معمولی است استفاده کرد.درهمین زمان روغن های گیاهی نظیر روغن زیتون، روغن نخل، روغن نارگیل، روغن کنجد و روغن سویا جانشین چربی‌های حیوانی شدند

برای انجام آزمایش ادامه مطلب رو حتما ببینید

 

 

مواد مورد نیاز:

مقداری چربی جامد یا روغن زیتون یا روغن نارگیل

مقداری چوب

ظرف شیشه ای

ظرف فلزی

روش کار:

مقداری چوب را آتش زده و خاکستر آن را صاف نمایید.

حال مقداری آب به خاکستر اضافه نمایید.(تا این جا شما موفق به تولید باز شده اید میگید نه یه ذره کاغذ لیتموس بردارید امتحانش کنید ببینید چه رنگی میشه)

مقداری چربی جانوری نیز  در یک ظرف حرارت داده تا آب شود.

حال چربی را به خاکستر اضافه نمایید.

بعد از مدتی صابون شما آماده می باشد.

البته راه ساه تر هم اینه که بیاید و یک مقداری محلول سدیم هیدوکسید رو به جای خاکستر به روغن زیتون یا نارگیل  اضافه کنید ولی برای این کار باید از معلم عزیزتان کمک بگیرید.

درباره این مطلب نظر دهید !