۱٫ قبل از شروع کار روزانه سیستم های تهویه را روشن کنید و اگر معایب واختلالی در کار آنها وجود آمد تمام کارهایی را که با مواد سمی همراه می باشد متوقف ساخته و برای عمل تهویه پنجره های آزمایشگاه را باز کنید .
۲٫ تمام وسایل چینی و شیشه ی که جهت نگهداری مواد شیمیایی به کار می روند باید داری برچسب همراه با اسامی دقیق آنها باشد ، شناسایی مواد شیمیایی(skyoloom.ir) از طریق چشیدن یا بو کردن ممنوع است.
۳٫ هنگام کار با مایع برم و اسید ها و قلیاهای غلیظ و سایر مایعات سوزاننده باید از هود مجهز استفاده گردد. خالی کردن مقدار زیاد اسیدها و قلیاها ازظرفی به ظرف دیگر باید به کمک سیفون صورت گیرد و کسی که این عمل را انجام می دهد باید از دستکش لاستیکی ، پیشبند ، چکمه و عینک محافظ استفاده کند .
۴٫ برای ریختن اسیدها وقلیاها در قطره چکان ویا پیست نباید از مکیدن بوسیله دهان استفاده کرد . بری ین کار پوآرهی مخصوصی بکار برده می شود.
۵٫ هنگامی که می خواهید اسید سولفوریک غلیظ را رقیق نمایید اسید را به آهستگی و به مقادیر کم در آب سرد ریخته و مدام به هم بزنید ، عکس ین عمل یعنی ریختن آب روی اسید غلیظ ممنوع است زیرا باعث پاشیدن قطرات اسید به سر وصورت و اطراف و در نتیجه سوختگی می شود .
۶٫ ریختن اسیدها و قلیاهای زیاد در دستشویی در صورتی مجاز است که آنها را به حد کافی خنثی کرده باشند .
۷٫ مواد قلییی جامد مانند حبه های سود و پتاس را با پنس یا انبرهی مخصوص یا توسط اسپاتول و به کمک دستکش لاستیکی برداشته و به کار برد .
۸٫ هنگام برداشتن در شیشه های برم ، آب اکسیژنه ، اسیدها وسایر مایعات شیمیایی سوزاننده باید دهانه آنها را دور از افراد گرفت بخصوص عمل باز کردن ارلن ها و ظروف محتوی برم باید زیر هود انجام گیرد .(skyoloom.ir)
۱۰٫ محل نگهداری ظروف محتوی اسیدها وقلیاها وسیر محلول های خطرناک باید دور از دستگاهها و وسایل تولید حرارت با شد.
۱۱٫ اگر بخواهید ظرف محتوی یک محلول داغ را از جایی به جای دیگر ببرید آن را دور از بدن گرفته و یک دست خود را به کمک یک حوله یا یک قطعه پارچه زیر آن قرار دهید .
۱۲٫هنگام استفاده از چراغهای الکلی یا نفت سوز ، بنزین سوز وغیره از گرم شدن مخزن آنها جلوگیری نمایید تا باعث انفجار نشود. برای این منظور می توان گهگاهی مخزن آنها را با یک پارچه مرطوب خنک نمود و یا چراغ را خاموش ساخت تا مخزن آن خنک گردد.
۱۳٫ ظروف شیشه ی داغ را از قبیل بشر و ارلن و غیره با دست خالی نگیرید وبرای این کار از گیره های بخصوص یا حوله و غیره استفاده کنید .
۱۴٫ کلیه ظروف شیشه ی ، ارلن ها ، قطره چکان ها و غیره باید عاری از لبه های تیز بوده و در صورت ترک خوردگی از آنها استفاده نشود .
۱۵٫ ظروفی که حرارت داده می شوند نباید بیش از دو سوم حجم خود داری محلول باشند .
۱۶٫عمل ارتباط واتصال ظروف مثلاّ گذراندن لوله های شیشه ی از چوب پنبه ها و یا بستن لوله های کوارتزی توسط چوب پنبه و غیره باید به کمک یک حوله انجام داد و ظروف مربوطه را قبلاّ با گلیسرین چرب نمود و در این عمل باید دست شخص تا آنجا که ممکن است به چوب پنبه نزدیک باشد .
۱۷٫ طرز کار وسیل الکتریکی را به طور مرتب باید کنترل و بررسی نمود .
۱۸٫ به منظور جلوگیری از خطرات آتش سوزی باید هر آزمایشگاه مجهز به کپسول آتش نشانی و شیرهی آب و پادری هلی پشمی باشد .
۱۹٫ نگهداری مواد آتش زا در آزمایشگاه باید (skyoloom.ir)به مقدار کم و در حد مصرف روزانه باشد ( از سه الی چهار کیلوگرم تجاوز نکند )
۲۰٫ مواد قابل اشتعال را باید در جعبه های آهنی نگهداری کرد و روی آن برچسب ( مواد آتش گیر ) چسباند .
۲۱٫ در صورتی که یکی از مواد آتش گیر روی زمین بریزد باید بلافاصله دستگاهی حرارتی را خاموش کرده و محل مربوطه را پاک نمود.
۲۲٫ ارلن ها و سیر ظروف میعات زلال و روشن را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب قرار داد زیرا که در اثر تمرکز اشعه آفتاب برروی سطح میز ، باعث آتش سوزی شود .
۲۳٫ از اتصال چند دستگاه الکتریکی به یک پریز برق خودداری کنید
۲۴٫ هنگام حمل و نقل و یا استفاده از کپسول های گاز اکسیژن یا سیر گازهی فشرده بایستی نهایت مراقبت و دقت را به عمل آورد و از افتادن اتفاقی آنها ویا یجاد ضربه جلوگیری کرد .
۲۵٫ کپسولهای گاز فشرده را باید به طور مداوم محافظت نمود.
۲۶٫ هنگام کار حتی الامکان از آغشته شدن بدنه کپسول گاز اکسیژن و بخصوص مانومتر آن با چربیها و نفت و غیره اجتناب نمود . به کار بردن واشر ولوله های ارتباطی قابل اشتعال در ینگونه کپسولها ممنوع است .
۲۷٫هنگام استفاده از چراغهای الکلی یا نفت(skyoloom.ir) سوز ، بنزین سوز وغیره از گرم شدن مخزن آنها جلوگیری نمایید تا باعث انفجار نشود. برای این منظور می توان گهگاهی مخزن آنها را با یک پارچه مرطوب خنک نمود و یا چراغ را خاموش ساخت تا مخزن آن خنک گردد.
دیدگاهتان را بنویسید